divendres, 28 de novembre del 2014

FESTIVAL DE CINEMA INFANTIL: DIUMENGE 30 de novembre








Aquest proper diumenge 30 de novembre podem gaudir en família del "Meu primer festival" a l'Auditori Barradas (Rambla Just Oliveras, 56) de L'Hospitalet.
Es tracta d'un festival de cinema d'animació infantil, en el que es presenten 18 curtmetratges d'arreu del món per nens i nenes de diferents edats.
La durada aproximada és d'una hora, el preu de 3 euros per persona i hi ha dues sessions:
- 12 hores: sessió recomanada per nens i nenes de més de 4 anys
- 18 hores: sessió recomanada per nens i nenes de més de 6 anys

Podeu trobar més informació a http://www.elmeuprimerfestival.com/

Arriba el Meu Primer Festival 2014 un any més a L’Hospitalet!

Dues sessions de cinema per a nens i nenes, amb un total de 18 curtmetratges d’animació d’arreu del món per a diferents edats. Una oportunitat per descobrir un cinema diferent, ple d’imaginació, creativitat i tendresa. Amb sessions animades i presentades per un mestre de cerimònies molt especial que farà participar a tots els assistents amb les seves votacions.

COMPETICIÓ INTERNACIONAL

Animació en stop motion, dibuixos animats en 3D, i altres curts il•lustrats de manera més artesanal conformen aquest programa d’històries tendres i boniques, creacions d’allò més sorprenents i imaginatives dels últims 2 anys. Després de rebre més de 200 treballs d’arreu del món, El Meu Primer Festival n’ha seleccionat 18, programats en dues parts segons l’edat recomanada. 

MATCH D'ANIMACIÓ + 4 ANYS - Diumenge, a les 12h

Durada: 60’
Sessió recomanada a partir de 4 anys
Ideal per a...: nens i nenes que vulguin opinar, votar i ser protagonistes decisius del festival

Programació:

5,80 metres (5,80 mètres), Nicolas Deveaux, França, 2012, 5’30’’, sense diàlegs
Què hi passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic? Aquest curtmetratge revela que a primera hora del matí hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes!

Hula Hoop, Tess Martin, EUA, 2012
Una noia amb un hula hoop es converteix en un peix de colors que es transforma tot seguit en el planeta Terra. Una peça juganera sobre el cercle de la vida explicat amb grans de sorra.

Por de volar (Fear of flying), Conor Finnegan, Irlanda, 2012
Dougal és un petit ocell que té por a volar. Per les nits té un malson on és incapaç d’alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu enlloc d’enfrontar-se a les seves pors.

El cassó de l’Anatole (La petite casserole d'Anatole), Éric Montchaud, França, 2014
L'Anatole és un nen decidit i afectuós que té una peculiaritat: arrossega un cassó amb un cordill. Ha de fer un doble esforç per jugar com ho fan els altres! El cassó li complica la vida i ja en comença a estar tip.

Animals de paper (Tissue Animals), Yuki Ariga, Japó, 2013
Molta creativitat i un munt de mocadors de paper són els ingredients d'aquesta sorprenent animació en stop motion. Es tracta de l'espot d'una empresa paperera japonesa en el que, en menys d'un minut i mig, apareixen fins a 12 figures fetes amb mocadors de paper!

L’elefant i la bicicleta (Le vélo de l'éléphant), Olesya Shchukina, França, 2014
Un elefant viu en una ciutat entre la gent normal i treballa com a escombriaire. Un dia veu un anunci enorme d’una bicicleta i es pensa que és de la seva mida. A partir d'aquest moment, la seva vida se centrarà en aconseguir la bicicleta costi el que costi!

L’eruga i la gallina (Il bruco e la gallina), Michela Donini i Katya Rinaldi, Itàlia, 2013
Ha arribat el dia més important de la vida de l’eruga. És l’hora de la metamorfosi i necessita l’afecte i el suport d’una bona amiga. La gallina serà al seu costat per viure-ho i celebrar-ho plegades, sense presses.

Floc de neu (Snejinka), Natalia Chernysheva, Rússia, 2012
Aquesta és la història d'un nen africà que rep una carta d’un amic que conté un floc de neu de paper. Per a ell és un regal molt valuós i s'imagina com seria veure que neva de debò.

La pastanaga gegant (La carotte géante), Pascale Hecquet, França, 2013
Falta una pastanaga al guisat i quan l'avi va a l'hort a collir-ne una, poc s'espera que sigui tan grossa! Sort que l'àvia, la néta, el gos i el gat l'ajuden a arrancar-la.

MATCH D'ANIMACIÓ + 6 anys - Diumenge, a les 18h

Durada: 60’
Sessió recomanada a partir de 6 anys
Ideal per a...: nens i nenes que vulguin opinar, votar i ser protagonistes decisius del festival

Programació:

La llauna viatgera (Banka), Tatiana Kiseleva, Rússia, 2013
Divertida pel·lícula musical que explica que a la vida sempre hi ha lloc per una alegria sobtada. En aquest cas, la troballa d’una llauna oblidada d’uns cosmonautes soviètics passa de mà en mà causant un enrenou.

L’escapada (Runaway), Susan Yung, EUA, 2013
Un malentès entre l’Stanley i la Chillie, la seva preuada nevera de 1950, fa que la nevera en un remolí de confusió i tristesa s’escapi.

La Bèstia (La Grosse Bête), Pierre-Luc Granjon, França, 2013
Al regne hi ha una bèstia que et pot menjar quan menys t’ho esperes. Totes les idees són bones per no oblidar-ho, però tot i així...

El vent (Wind), Robert Löbel, Alemanya, 2012
Els habitants que viuen en una zona ventosa han après a fer front a les seves difícils condicions de vida, adaptant el seu dia a dia a aquest sistema de viure.

El senyor Hublot (Mr. Hublot), Laurent Witz i Alexandre Espigares, França, 2013
El senyor Hublot viu en un món on els personatges estan fets amb peces mecàniques i condueixen cotxes enormes. Ell té por dels canvis i de l’exterior, per això no surt de casa seva. Però l’arribada d’un gos robot posarà la seva vida a l’inrevés.

El meu petit cocodril (My Little Croco) França, 2013
La vida d’en Croco es capgira el dia en què es troba amb un nadó del tipus més inesperat…

El Dia del Pare (Starptautiska Teva Diena), Edmunds Jansons, Letònia, 2012
Per a la gent el Dia del Pare és una celebració, però per un petit ocell és una jornada de feina normal en la qual les preocupacions són les mateixes de sempre: aconseguir menjar per a la seva família.

El cor se’n va de gira (Kora turneja), Edmunds Jansons, Letònia, 2012
Un cor de nois mundialment famós se’n va de gira. A l’arribada a Seül la directora del cor es queda atrapada a l’ascensor i l’hotel es transforma en un caos.

Daurat (Gold), Marylou Mao, França, 2014
Una nena curiosa descobreix un nou món fascinant amb una trobada inesperada.

L’ou matiner (The Sunshine Egg), Michael Haas, Alemanya, 2014
Lotte és una gallina engabiada, s’esforça cada dia per fer la seva feina, pondre un ou, però no hi ha manera!

1 comentari:

  1. 3,2,1....Llums , càmera, acció!
    Avui el Martí, l'Ariadna i alguns amiguets seus han gaudit d'un cinema especial. Per primer cop hem format part d'un festival de cinema internacional, hem donat el nostre vot a la millor pel.licula, ha estat molt xulo i emocionant. Us animem a què l'any vinent hi participeu.
    Gràcies per la proposta.

    ResponElimina