AMPA: QUÈ, QUI, PER QUÈ?

QUÈ ÉS?

L'AMPA és l'Associació de Mares i Pares d'alumnes de l'escola. És una entitat sense ànim de lucre.

El seu objectiu principal és afavorir la participació organitzada de les famílies a l'escola. Participar consisteix en corresponsabilitzar-se a les tasques col·lectives, suggerir idees, interessar-se pels aspectes de l'educació que afecten als nostres fills i filles. Tenir una informació i una formació per opinar amb coneixement de causa i intervenir. La finalitat consisteix en aconseguir un sistema educatiu de millor qualitat que prepari als nostres fills i filles per la vida. L'AMPA és un mitjà a l'abast de tots els pares i les mares per participar en aquest projecte.

QUÈ FEM?

  1. Promovem la participació dels pares en la comunitat educativa potenciant la seva implicació en el funcionament del centre.
  2. Som interlocutors entre mestres i pares per tractar els temes que afecten a les famílies de l'escola.
  3. Administrem i gestionem els recursos que aporten les administracions i els associats.
  4. Organitzem activitats extraescolars com ara natació, ball, karate,  robòtica... I també activitats per pares i mares per fomentar les relacions entre les famílies (esports, tallers sobre educació,...).
  5. Estem implicats en la lluita a favor de l'escola pública de qualitat (Xarxa Groga de L'Hospitalet).
  6. Volem potenciar la formació organitzant xerrades/debats en temes d'educació, salut, convivència, etc. 
  7. Volem potenciar la col·laboració dels pares i mares en el manteniment i millora de la nostra escola.
  8. Organitzem algunes festes tradicionals com ara la participació a la Rua de Carnestoltes i el Sopar de Germanor. Col·laborem en les despeses d'algunes festes que organitza l'escola, com és el comiat dels nens i nenes de 6è. 
  9. Venem els llibres de text del curs per facilitar a les famílies la seva adquisició i venta de roba esportiva de l'escola.
  10. I tenim molts més projectes!!!!

QUI SÓM? L'equip de l'AMPA aquest curs 2016-2107 està format per...
(actualitzat a 17/03/2017)

President: Xavi Valverde
Vicepresident:
Secretari: Cristina Murillo
Tresorer: Lidia Álvaro
Vocals: Laura Sánchez, Montse Franch, Lidia Martínez, Merche Galea, Gemma García i Inma Arteaga
Representant AMPA al Consell Escolar: Xavi Valverde

Comissió Formació- Participació: Lidia Álvaro, Lidia Martínez i Montse Franch (AMPA) juntament amb Mercé Agustí (equip directiu)
Comissió de festes: Gemma García, Anna Paula Medeiros, Inma Arteaga i Emma Sanjuan
Comissió Carnestoltes:  Xavi Valverde
Comissió Assemblea Groga:  Lidia Martinez, Xavier Valverde
Responsables Blog:Lidia Martínez, Xavier Valverde, Lidia Álvaro
Responsable Twitter: Xavier Valverde, Lidia Álvaro


Com veieu, som pocs i a vegades no arribem a tot el que ens agradaria. Per això necessitem un cop de mà de la resta de famílies de l'escola!! Vine i participa, formant part de l'equip o, si ho prefereixes, puntualment en alguna comissió!!

Per un altre costat, el projecte d'AMPA no existeix sense socis, tant per la necessitat de la implicació de les famílies com de l'aportació econòmica. Les subvencions són cada cop més minses i difícils d'obtenir.
La quota de soci són 18,00 euros per curs escolar i família i es dedica íntegrament a projectes comuns AMPA-escola que van dirigits a tots els alumnes i famílies (sopar de germanor, celebració de fi de curs dels alumnes, regals alumnes sisè, samarreta "prat de la manta" de regal als nouvinguts, festa groga, col·laboració amb l'escola en despeses puntuals...).
La vostra participació econòmica, per tant, serveix per fer realitat aquests projectes. I també us veureu afavorits en preus de cost en el pagament de llibres i activitats extraescolars (l'AMPA fa gratuïtament de distribuïdor d'aquests serveis i no incrementa el preu pels socis) així com en descomptes a comerços del barri.
Podeu imprimir directament el full de soci de l'AMPA (el trobeu al final d'aquesta pàgina i a la de "Formularis"). Només cal omplir-lo amb les vostres dades i enviar-ho, juntament amb el resguard del pagament bancari, per correu electrònic a ampapratdelamanta@gmail.com , entregar-ho al despatx de l'AMPA o deixar-ho a la bústia de l'AMPA.

SIS raons per ser soci de l’AMPA


1.    Col·laborar econòmicament en l’organització de carnestoltes, sopar de germanor, festa fi de curs, benvinguda als nous alumnes,  etc. 
2.    COL·LABORAR AMB L’ESCOLA en la compra de material i millora de les instal·lacions.
3.    Poder gaudir de DESCOMPTES en llibres escolars, activitats extraescolars,  celebracions, botigues del barri, etc.
4.    Potenciar les ACTIVITATS FAMILIARS: xerrades, tallers, excursions, etc.
5.    Rebre INFORMACIÓ PUNTUAL de tot el que passa a l’escola.
6.    Perquè participar activament en les activitats de l’AMPA és una manera més d’IMPLICAR-  SE EN L’EDUCACIÓ DELS FILLS.