divendres, 3 d’abril de 2015

RESUM XERRADA: SOBREPROTEGIM ALS NOSTRES FILLS I FILLES?

El passat divendres 27 de març ens vam tornar a reunir en una sessió molt esperada “LA SOBREPROTECCIÓ INFANTIL

La va dur a terme la Lídia Dolores, psicòloga i mare de la Noa de segon.

Va començar  amb una cita de Jorge Bucay “Un nadó humà no té ni tan sols una possibilitat entre un milió de sobreviure per si mateix. És absolutament depenent”

A partir d’ aquí va posar en context que és la Sobreprotecció i que significa sobreprotegir, que no és una altre cosa que protegir més del que es necessita.

De seguida ens va fer un exercici pràctic on havíem de expressar en un paper quines eren las nostres expectatives i les nostres pors sobre els nostres fills. Una vegada posades en comú algunes de elles, la Lídia ens va dir que trenquéssim aquell paper per tal d’“oblidar-les” i emmarcar-les com a causa directa i origen de la sobreprotecció sobre els nens i les nenes. La transmissió d’ expectatives i de les nostres pròpies pors exerceix una pressió sobre els nostres fills que dificulta que es desenvolupin en aspectes com la responsabilitat, la seguretat, la proactivitat o la presa de decisions, generant nens insegurs, poc autònoms i molt dependents. En resum,  “SOBREPROTEGIM”.

La Lídia també ens va explicar les causes d’ aquesta Sobreprotecció, com l’ angoixa, la culpa, por a la soledat, manca de confiança en el fill… i les seves conseqüències com la dependència, escassa tolerància a la frustració, baixa autoestima, nul.la iniciativa, nens tirans i xantatgistes.

I ens va donar pautes i eines per poder millorar: Entendre que els nostres fills necessiten límits adequats i racionals, deixar que resolguin els seus problemes, acompanyant-los i deixant que aprenguin de l’experiència.

Va acabar amb una cita de Norma Alonso molt enriquidora “L’art de ser pares significa deixar de ser indispensables el més aviat possible”.

A partir d’ aquí  es va obrir un torn de paraula a on tothom va poder compartir les seves experiències personals i familiars per tal de extreure conclusions entre tots.

La xerrada va ser tot un èxit amb més assistència que mai. Li agraïm a la Lídia Dolores l’esforç de preparació i el temps dedicat i a tots i totes la participació!!


Fins la propera!
Us deixem amb la presentació de la Lídia, per si no vareu poder assistir.Cap comentari:

Publica un comentari