dimarts, 12 de novembre del 2013

TALLERS SOBRE EDUCACIÓ EMOCIONAL

El proper dimecres dia 20 de novembre començaran els tallers per famílies sobre educació emocional. Són una iniciativa d'un grup de mares i pares de l'escola, que han cercat no només informació sobre aquest tema tan interessant sinó també la col-laboració d'alguns experts.
L'Associació de Pares i Mares de l'escola dóna ple suport a aquests tallers i esperem que us engresqueu a participar, de manera que puguin tenir una continuïtat.

La primera de les sessions, i a mode de tastet, tindrà lloc el proper dia 20 de novembre de 2013, de 15:30 a 16:30 hores. Veurem un vídeo del programa de REDES de l’Eduard Punset (“Los beneficios de la educación emocional) i posteriorment, amb l'Arantxa Ribot, experta en educació emocional, es farà un debat per resoldre els dubtes que ens puguin haver sorgit. També participarà el Francesc , director de l'escola, com a representant de l'equip de mestres.

Per anar obrint boca, us deixem amb aquestes reflexions de l'Arantxa Ribot sobre el tema: 

"Tota família cerca la felicitat dels seus fills. Però, com podem educar-los per a que siguin feliços?

 L’informe Delors (UNESCO, 1998) considera que l’educació emocional és un element indispensable per l’adequat desenvolupament cognitiu de les persones, així com una eina que promou la prevenció de la salut mental, estimula les relacions saludables i fomenta l’equilibri dels individus.

L’educació emocional és abordada des de diferents teories i metodologies. Podrem sentir-la anomenar com “educació socioemocional”, “educació emocional”, “Intel·ligència Emocional”, entre moltes d’altres...
Sigui com sigui, l’objectiu d’aquelles accions que treballen les emocions, és ensenyar i posar en pràctica els coneixements emocionals per fomentar el benestar i la felicitat.
Quan diem que una persona és emocionalment competent, el que venim a dir és que és capaç d’identificar, gestionar, expressar i utilitzar les emocions pel seu propi benestar i pel dels altres. És aquella persona que gestiona les emocions i no deixa que aquestes “el gestionin” a ell.

L’individu, entre d’altres, és raó i emoció. Per tant, quan eduquem les emocions el que pretenem és promoure la combinació de raó i emoció sense que una bloquegi l’altre. Això, com tot, es pot aprendre i ensenyar..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada